06.10.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Lívance jsou u nás doma jídlo, které je "sázkou na jistotu". Nejčastěji je připravuji o víkendu ke snídani. Když je čas, dám těsto kynout, když čas není, zvolím variantu bez kynutí.
Těsto je umíchané raz dva, pak už jen stačí dát mísu přikrytou utěrkou na teplé místo a těšit se na nadýchané těsto, které "žije". 🙂
Skořicový cukr jednoduše vyrobím tak, že vytvořím sypkou směs ze sladila a skořice. Jako základ lze použít přírodní cukr, kokosový cukr, panellu, ale i přírodní nekalorické alternativy.
Na talíři si už každý lívance doladí, jak potřebuje. Když je žádoucí celkově sladší chuť, hodí se hustý bílý jogurt oslazený medem. Pokud je třeba dostat do těla více proteinu, je možné využít tvaroh nebo Skyr.
> ☝️Pokud chcete lívance hned a není čas na kynutí, zkuste tyto cottage lívance, které navíc obsahují vyšší dávku bílkovin. 👍
Lívance vždy potěší. Ať jsou kynuté nebo nekynuté. V létě jsou perfektní s mačkanými jahodami, v zimě zase s hruškovými povidly.🙂