Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě - pečené v troubě

06.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

Na marinádu

 Postup

  1. Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
  2. Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
  3. Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂