Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě - pečené v troubě
06.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Ingredience
- Kuřecí řízky co nejlepší kvality (prsní nebo stehenní)
Na marinádu
- Velký kelímek bílého jogurtu ( nebo dle množství masa)
- Olivový olej ( dala jsem asi 3 lžíce)
- Koření Tandoori masala
- Citronová šťáva
- Prolisovaný česnek
- Případně sůl, pokud není ve směsi koření
Postup
- Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
- Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
- Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂