Kuřecí maso s mrkví, rajčátky a medem - výborný šťavnatý oběd bez práce
15.11.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Na toto jídlo jsem narazila u kamarádky Martiny, která má recept zase od své kamarádky... ;-) Do té doby by mě nenapadlo zkombinovat kuřecí, mrkev, rajčátka a med. Hned po prvním vydařeném pokusu jsem si toto jídlo oblíbila. V první řadě proto, že je opravdu bez práce, je zdravé a pochutnají si na něm jak chlapi, tak malé děti.
Budete potřebovat
- Kuřecí maso (kuřecí prsa, i čtvrtky kuřete, klidně i krůtí maso)
- Mrkev (množství dle chuti, na 4 porce bych dala 3-4 mrkve)
- Rajčata (vhodná jsou cherry rajčátka)
- Koření, kterým dle libosti ochutíte maso (mně vyhovuje sůl, trocha sypkého zeleninového BIO bujónu a [kurkuma](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kurkuma "Pojem kurkuma"))
- Med (na 4 porce dávám tak 2 lžíce)
- Trošku vody na podlití (ne moc, mrkev i rajčata vodu pustí)
- Olivový olej na zakápnutí před vložením do trouby
Postup
- Kuřecí maso osolte a okořeňte dle chuti. Já jsem v tomto konkrétním případě použila kuřecí prsa, vůbec jsem je nepůlila ani nenaklepávala a maso přesto zůstalo křehké a šťavnaté. Koření použijte dle Vaší libosti, mně k tomuto jídlu sedí [kurkuma](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kurkuma "Pojem kurkuma").
- Ochucené maso vložte do pekáčku a zasypte na kolečka pokrájenou mrkví a cherry rajčátky. Můžete je nechat v celku, nebo je překrojit napůl.
- Podlijte troškou vody a zakápněte rovnoměrně dvěma lžícemi medu a trochou olivového oleje.
- Pečte/duste zakryté pokličkou v troubě na cca 200 stupňů po dobu cca 1 hod. nebo jak jste zvyklí ...(já nechávám 1 hod. 15 min)
Podávejte s hustší bramborovou kaší.
P.S.: Jídla s minimem práce jistě ocení každá vytížená máma. Ušetřený čas můžete věnovat jiným prospěšným aktivitám. Třeba žehlení či vytírání ;-)
Dobrou chuť!