Recept

Kuřecí maso s mrkví, rajčátky a medem – výborný šťavnatý oběd bez práce

Výborné zdravé jídlo, které jen strčíte do trouby a více se nestaráte ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na toto jídlo jsem narazila u kamarádky Martiny, která má recept zase od své kamarádky… 😉 Do té doby by mě nenapadlo zkombinovat kuřecí, mrkev, rajčátka a med. Hned po prvním vydařeném pokusu jsem si toto jídlo oblíbila. V první řadě proto, že je opravdu bez práce, je zdravé a pochutnají si na něm jak chlapi, tak malé děti.

Budete potřebovat

  • Kuřecí maso (kuřecí prsa, i čtvrtky kuřete, klidně i krůtí maso)
  • Mrkev (množství dle chuti, na 4 porce bych dala 3-4 mrkve)
  • Rajčata (vhodná jsou cherry rajčátka)
  • Koření, kterým dle libosti ochutíte maso (mně vyhovuje sůl, trocha sypkého zeleninového BIO bujónu a [kurkuma](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kurkuma “Pojem kurkuma”))
  • Med (na 4 porce dávám tak 2 lžíce)
  • Trošku vody na podlití (ne moc, mrkev i rajčata vodu pustí)
  • Olivový olej na zakápnutí před vložením do trouby

Postup

  1. Kuřecí maso osolte a okořeňte dle chuti. Já jsem v tomto konkrétním případě použila kuřecí prsa, vůbec jsem je nepůlila ani nenaklepávala a maso přesto zůstalo křehké a šťavnaté. Koření použijte dle Vaší libosti, mně k tomuto jídlu sedí [kurkuma](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kurkuma “Pojem kurkuma”).
  2. Ochucené maso vložte do pekáčku a zasypte na kolečka pokrájenou mrkví a cherry rajčátky. Můžete je nechat v celku, nebo je překrojit napůl.
  3. Podlijte troškou vody a zakápněte rovnoměrně dvěma lžícemi medu a trochou olivového oleje.
  4. Pečte/duste zakryté pokličkou v troubě na cca 200 stupňů po dobu cca 1 hod. nebo jak jste zvyklí …(já nechávám 1 hod. 15 min)

Podávejte s hustší bramborovou kaší.

P.S.: Jídla s minimem práce jistě ocení každá vytížená máma. Ušetřený čas můžete věnovat jiným prospěšným aktivitám. Třeba žehlení či vytírání 😉

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...