07.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Na začátku tohoto receptu pár vět ke dvěma ingrediencím.
První jsou kukuřičné špagety, které se vyrábí z kukuřičné mouky. Od každého výrobce však špagety chutnají jinak a mají i trochu jinou konzistenci. Mně třeba vyhovují bezlepkové kukuřičné špagety Sam Mills. Jsou příjemně vláčné, přitom zůstanou pevné na skus. Doporučuji vyzkoušet klidně 3 značky a najít si "ty své".🙂
Druhou surovinou jsou sušená rajčata. Nemyslím sušená rajčata nakládaná v oleji, ale opravdu suchá sušená rajčata.🙂 Zvykla jsem si mít je v zásobách, protože jsou přirozeně trvanlivé a dodají jedinečnou chuť těstovinám, dipům, zvýrazní cizrnový hummus, nebo z nich lze vyrobit pesto. 👍
Důležité je spařit sušená rajčata před použitím vroucí vodou a nechat je nabobtnat. Pak už se jen nasekají a pohodlně přidávají do jídel dle potřeby.
Pokud chcete mít v jídle více bílkovin a méně tuku, část tučného tvrdého sýra nahraďte natrhanou mozzarellou light.
> ☝️Další extra rychlý recept se sušenými rajčaty? Vyzkoušejte vaječnou omeletu s ricottou a sušenými nakládanými rajčaty.🙂
Ať vám recepty se sušenými rajčaty chutnají!🙂