18.09.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Jáhly jsou velmi výživná pseudoobilovina. Jsou bezlepkové a mají přirozeně nasládlou chuť. I proto se využívají do sladkých jídel jako kaše, škubánky, jahelníky a různé sladké krémy.
Já jsem si oblíbila postup, kdy z uvařených jahel vyrobím krém, který může posloužit jako zdravá svačinka nebo dezert.
Aby tento dezert byl přesně to, co má být, je třeba dodržet 2 věci. Jáhly se musí dokonale rozmixovat a zjemnit dostatečným množstvím zakysaného krému. Někdy používám tradiční zakysanou smetanu, teď jsem zvolila verzi bez mléčného výrobku.
Pak už jen nechat vychladit a doplnit o další oblíbené ingredience. Ať už na chuť nebo na ozdobu. 🙂
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také opečené banány s hořkou čokoládoujako rychlý dezert.🐭
Udělat si domácí dezert nemusí být nic složitého! 🙂