Jablečné palačinky s pohankovou moukou

05.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience (asi 8 středních palačinek)

Postup

  1. Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
  2. Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
  3. Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  4. Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.

Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.

> ☝️Palačinky mohou mít nejen mnoho chutí, ale i barev. Doporučuji zkusit tyto atraktivní kakaové palačinky plněné tvarohem.🐭

Ať se vám povedou! 🙂