Jablečné palačinky s pohankovou moukou
05.11.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Ingredience (asi 8 středních palačinek)
- 300 ml mléka (klasické nebo alternativní)
- 200 g mouky (100 g pšeničná hladká, 100 g jemně mletá pohanková)
- 2 vejce
- 2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)
Postup
- Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
- Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
- Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
- Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.
Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.
> ☝️Palačinky mohou mít nejen mnoho chutí, ale i barev. Doporučuji zkusit tyto atraktivní kakaové palačinky plněné tvarohem.🐭
Ať se vám povedou! 🙂