Halušky s bryndzou, špenátem a čerstvými bylinkami

13.04.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Mnoho lidí kupuje halušky jako polotovar. Lze je sehnat v prášku, hotové vakuované nebo v pytlíku mražené. Nejlepší a nejlevnější variantou je ale udělat si halušky doma. Stačí mít moučné brambory, mouku, sítko na halušky a určitě se povedou.

Budete potřebovat

Postup

  1. Připravte si domácí halušky. Není to nic složitého.

  2. Příprava domácího špenátu Na oleji si orestujte nakrájenou cibuli, přidejte listy špenátu, ochuťte a míchejte. Aby měl špenát hutnější konzistenci, přidejte k němu lžíci instantní polenty, která ho zahustí. Špenát lze ke konci zjemnit trochou smetany, pokud požadujete hladkou konzistenci, projeďte ho tyčovým mixérem, jak jsem to udělala já.

  3. Horké halušky smíchejte s bryndzou a bílým jogurtem. Pokud by nebyly vláčné, můžete přidat pár lžic vody, ve které se vařily halušky.

  4. Smíchejte se špenátem, nebo špenát dejte jen navrch a bohatě ozdobte čerstvými bylinkami. Například pažitkou a majoránkou.

TIP

Mladší dcera halušky nechtěla, bryndza jí nechutnala. Z připraveného a rozmixovaného špenátu jsem jí tedy operativně vyrobila krémovou špenátovou polévku. Naběračku špenátu jsem dala do menšího rendlíku, přidala žloutek, zjemnila smetanou a pochutnala si ;)