25.05.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Bílou ředkev kupuji ráda. Nevyhovuje mi ale chroupat ji syrovou "jen tak". Buď ji nakrájím na hranolky a opeču na grilovací pánvi jako přílohu, nebo ji nastrouhám a připravím pomazánku. Nejraději mám tuto jednoduchou "gorolskou".🙂
Někdy pomazánku používám i jako zajímavé občerstvení a mažu ji na jednohubky. V tom případě do ní dávám ještě na jemno nastrouhaný sýr, který ji ještě více zhutní. Každou jednohubku pak ozdobím nasekanou pažitkou.
V tomto receptu jsem poprvé pomazánku dochutila moderní originální směsí koření s názvem Gorolská směs, která je primárně určená k dochucení pomazánek, dresinků a bylinkového másla. Skvěle sedí také na rybách nebo v kuskusu. Takže taková moderní šmrncovní "dochucovačka", kterou se vyplatí mít v zásobě.