Gorolská pomazánka z bílé ředkve - rychlá a zdravá svačina

25.05.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Bílou ředkev kupuji ráda. Nevyhovuje mi ale chroupat ji syrovou "jen tak". Buď ji nakrájím na hranolky a opeču na grilovací pánvi jako přílohu, nebo ji nastrouhám a připravím pomazánku. Nejraději mám tuto jednoduchou "gorolskou".🙂

Ingredience

Postup

  1. Ředkev nastrouhám na hrubo. Trochu ji osolím a nechám na sítku pustit vodu. Důkladně ji několikrát promačkám rukou tak, aby se co nejvíce zbavila vody.
  2. Ředkev smíchám se žervé, Gorolskou směsí a dochutím solí a citronovou šťávou. Nechám chvíli odležet, aby bylinky změkly a chutě se propojily.
  3. Mažu na chleba, bagetku nebo různé křupavé chlebíky a ozdobím jarní cibulkou. Hotovo!

 TIP č. 1

Někdy pomazánku používám i jako zajímavé občerstvení a mažu ji na jednohubky. V tom případě do ní dávám ještě na jemno nastrouhaný sýr, který ji ještě více zhutní. Každou jednohubku pak ozdobím nasekanou pažitkou.

 TIP č. 2

V tomto receptu jsem poprvé pomazánku dochutila moderní originální směsí koření s názvem Gorolská směs, která je primárně určená k dochucení pomazánek, dresinků a bylinkového másla. Skvěle sedí také na rybách nebo v kuskusu. Takže taková moderní šmrncovní "dochucovačka", kterou se vyplatí mít v zásobě.