Omeleta z trouby "Frittata" se žampiony, baby špenátem a sýrem

29.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Recept pochází z Itálie. Tradičně se frittata připravuje jen na pánvi, uznávaná je ale i verze z trouby. Verze z trouby je zcela stress - free, protože nevyžaduje žádné hlídání pánve a stepování u plotny.

 Na 4 porce potřebujete

 Postup

  1. Žampiony oloupu, nakrájím na plátky a krátce orestuji na oleji na nepřilnavé pánvi. Ke konci k nim přidám baby špenát a jen ho nechám "zavadnout". Tuto směs přendám do jiné misky.
  2. V jiné míse zase našlehám vejce, zjemním trochou smetany, někdy dám třeba i Ricottu. Ochutím solí, pepřem a přidám nastrouhaný tučnější sýr typu Old Gouda nebo Grana padano (Né nízkotučný Eidam )
  3. Tuto vaječnou směs vliju do pánve, počkám minutu a nahoru rozprostřu špenát se žampiony. Pánev pak rovnou dám do rozehřáté trouby na 175 stupňů a peču asi 15 minut.

 TIPY

Jednoduchá příprava a vždy skvělý výsledek :)