Fit pomazánka z cottage a okurky
10.06.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Když nemám chuť chroupat nakrájenou okurku na talíři, zakomponuji ji do sýra cottage, ochutím a hned je co mazat na různé chlebíky.
Okurku je potřeba vymačkat, jinak by do sýru pustila vodu a výsledek by šel sníst leda lžičkou.🙂
Ingredience
- 1 kelímek sýru cottage
- 1/2 okurky
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Loupané konopné semínko
Postup
- Okurku oškrábu, nebo ji nechám neoloupanou a jen pořádně omyju. Nastrouhám ji na jemno a dám do sítka. Rukou nebo lžící ji vymačkám a zbavím vody. Vodu pak vypiju.
- Vymačkanou okurku už jen smíchám se sýrem cottage, zakápnu olivovým olejem a dochutím solí a pepřem. Tuto "základní chuť" lze dále vyladit bylinkami, česnekem atd.
- Ihned mažu na knackebroty či křupavé celozrnné rýžové chleby obohacené o další obiloviny jako quinoa, amaranth atd.
- Na talíři posypu mletým konopným semínkem. Hotovo!
> ☝️Konopná semínka můžete využít také v této avokádové pomazánce s řeckým jogurtem.🙂
Ať vám pomazánky chutnají! 🙂