Dýňovo - rajčatová polévka s mozzarellou

26.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Co se týče přesného množství dýně a rajčat, není zas až tak důležité. Když chci polévky celý hrnec, použiju celou dýni a více rajčat, když dělám jen 2 porce, bohatě stačí čtvrtka dýně a 2 rajčata.

 Potřebujete

Postup

  1. Dýni zbavím semínek a nakrájím na kostičky. Rajčata nakrájím na kousky.
  2. Dýni v hrnci chvíli opékám na olivovém oleji, pak přidám rajčata, osolím, opepřím a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byla ponořená. Vařím do změknutí dýně.
  3. Pak už jen polévku rozmixuji do hladka, skvěle to jde ve velkém mixéru. Doladím hustotu a chuť.

Toto je úplný základ, který stačí. S chutí si ale lze nadále pohrát a přidat třeba trochu kokosové smetany, chilli nebo každou porci ozdobit balzamikovým octem.

Rychlé, syté, výborné :)