Cuketové zelí - výborná a rychlá alternativa klasického zelí

15.09.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Cuketové zelí je jeden z mnoha dalších skvělých způsobů, jak zpracovat cuketu. Když jsem jej uvařila úplně poprvé, tak mi v jídle opravdu suplovalo chuť zelí, což mě samotnou příjemně překvapilo. Výhodou jeho přípravy je to, že je hotové za pár minut ...Takže žádné zklamání a rozhodně jsem ho nedělala naposledy ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na troše oleje až zesklovatí.
  2. Cuketu nastrouhejte i se slupkou na hrubo, přidejte k cibuli a podlijte trochou vody, aby se cuketa mohla krátce podusit.
  3. Trochu osolte, přidejte trochu drceného kmína, cukru, octa, případně umeocta. Zkrátka si chuť vylaďte tak, aby cuketové zelí bylo příjemně sladkokyselé.
  4. Rovnou zasypte trochou instantní mouky (může být i Hraška), případně trochou škrobu rozmíchaného ve vodě, aby se cuketové zelí zahustilo a nebylo tekuté. Když byste přidali klasickou mouku, kterou je zapotřebí delší dobu provařit, tak by se mezitím z cukety stala břečka a nějakou strukturu byste pak těžko hledali. ... Cuketa je hotová opravdu za pár minut.
  5. Použijte všude tam, kde klasické zelí.

Na fotce je cuketové zelí zamíchané s bramborovými noky a [tempehem](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh "tempehem")

TIP

Cuketové zelí může být vhodnou alternativou klasického zelí třeba pro těhotné nebo kojící maminky, které si konzumaci zelí z důvodu nadýmání nemohou dovolit. Pokud by někomu vadila i ta cibule, lze cuketové zelí připravit i bez ní.