Celozrnné špagety s chorizem, mrkví a pasírovanými rajčaty

18.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když připravuji těstoviny, držím se pravidla "méně je více". Obzvlášť, když mám k dispozici čerstvé těstoviny, jejichž chuť je sama o sobě vynikající...

Vedou u mě nejčastěji minimalistické recepty jako např. těstoviny s čerstvými rajčaty, občas je ale chuť na výraznější omáčku, ke které ráda volím**celozrnné těstoviny**.

Chorizo, tradiční španělský salám, dodá omáčce výraznou chuť. Chorizo lze koupit více či méně pálivé podle preferencí. Nejčastěji se prodává sušené. Lze ale také zvolit měkčí nesušenou verzi "chorizo fresco", která se, dle doporučení kuchařů, více hodí na vaření.

Omáčku jsem doplnila ještě o mrkev, protože zeleniny není nikdy dost.🙂Variantou je červená paprika.

Ingredience

Někdy kyselou chuť pasírovaných rajčat vyrovnám tak, že omáčku trochu osladím.

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli, pak přidám mrkev a zase pár minut restuji. Přidám na malé kousky nakrájené chorizo a společně pár minut míchám. Teď přijde na řadu česnek. Lze ho zakomponovat jako propasírovaný, na drobné kousky nebo na plátky. Krátce promíchám, česnek se nesmí spálit.
  2. Vliju pasírovaná rajčata, ochutím solí, pepřem a trochou rajčatové pasty. Pod pokličkou nechám provařit 10 minut. Doladím chuť, doplním nasekanými čerstvými bylinkami.
  3. Přidám uvařené špagety a promíchám. Já jsem špagety posekala, aby šly s omáčkou důkladně promíchat. Nechám chvíli odležet, propojit chuťě a může se podávat! 👍

> ☝️Výraznou chuť těstovin lze zajistit i "vegansky". Doporučuji recept na celozrnné špagety s uzeným tofu a nakládanými sušenými rajčaty.🐭

Špagety lze doplnit různými druhy bylinek. Bazalka, koriandr nebo oregano zajistí pokaždé jinou chuť a rozmanitost.