18.07.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Když připravuji těstoviny, držím se pravidla "méně je více". Obzvlášť, když mám k dispozici čerstvé těstoviny, jejichž chuť je sama o sobě vynikající...
Vedou u mě nejčastěji minimalistické recepty jako např. těstoviny s čerstvými rajčaty, občas je ale chuť na výraznější omáčku, ke které ráda volím**celozrnné těstoviny**.
Chorizo, tradiční španělský salám, dodá omáčce výraznou chuť. Chorizo lze koupit více či méně pálivé podle preferencí. Nejčastěji se prodává sušené. Lze ale také zvolit měkčí nesušenou verzi "chorizo fresco", která se, dle doporučení kuchařů, více hodí na vaření.
Omáčku jsem doplnila ještě o mrkev, protože zeleniny není nikdy dost.🙂Variantou je červená paprika.
Někdy kyselou chuť pasírovaných rajčat vyrovnám tak, že omáčku trochu osladím.
> ☝️Výraznou chuť těstovin lze zajistit i "vegansky". Doporučuji recept na celozrnné špagety s uzeným tofu a nakládanými sušenými rajčaty.🐭
Špagety lze doplnit různými druhy bylinek. Bazalka, koriandr nebo oregano zajistí pokaždé jinou chuť a rozmanitost.