Celozrnná rýžová kaše z kulatozrnné rýže natural
23.06.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Poslední dobou jsem si oblíbila kulatozrnnou rýži natural, která se dobře vaří a má i přes svou celozrnnou podobu jemnou a příjemnou chuť. Hodí se skvěle na krémová rizota, různé opečené placičky, ale především na domácí kaše.🙂
Ingredience na 4 porce
- 300 g kulatozrnné rýže natural + dvounásobné množství vody na uvaření rýže
- 1 l mléka nebo rostlinného mléka + další na doladění konzistence (já jsem dala mandlové)
- 1 BIO vanilkový cukr na chuť nebo jen vanilkový extrakt
- Na doladění sladkosti kaše např. med nebo javorový sirup
- Na ozdobu sušené švestky, pekanové ořechy a malé množství hořké čokolády
Postup
- Rýži nejdříve uvařím ve vodě úplně do měkka podle návodu. Jakmile je rýže uvařená a voda vypařená, zaliju rýži mlékem a společně 5 minut povařím. Rozmixuji tyčovým mixérem do hladka a na mírném stupni ještě promíchávám, dle potřeby dolévám mléko... Kaše by něměla být ani řídká, ale ani by v ní neměla stát lžíce. 🙂
- Teď základ kaše doladím tak, aby byla chuť lahodná. Někdy přidám bio vanilkový cukr, jindy med či javorový sirup, případně kousek másla.
- Kaši rozdělím do misek a nechám na každém, aby si ji doplnil o to, co mu chutná a co od kaše očekává... Jak vidíte na fotce, já jsem měla chuť na čokoládu 🙈
> ☝️Pokud jste rýže uvařili více, než je jí třeba na kaši, jednoduše ji použijte do těchto rýžovo - zeleninových placiček. S domácím petrželovým dipem jsou vynikající! 🐭
I když se rýžová kaše připraví z celozrnné rýže, její chuť je stále velmi jemná a neutrální. To je její výhoda. 👍