Bramborová omeleta s pórkem a tofu

25.06.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Omeleta je vděčné a rychlé jídlo, které lze připravit v nekonečném množství variant. Pokud mám pár minut navíc, ráda si připravuji verzi s bramborami.

V některých receptech na bramborové omelety se setkáte s postupem, kdy se brambory nejdříve uvaří a pak přidávají do vajec. Já jsem si oblíbila jiný postup. Syrové brambory nakrájím na tenké plátky a pozvolna je orestuji z obou stran. Jejich chuť je lepší, opečenější. 🙂

Ingredience na 1 porci

 Postup

  1. Bramboru oškrábu, nakrájím na slabá půlkolečka a pomalu syrové opékám z obou stran tak, aby brambora byla hotová a opečená. Trvá to pár minut. Ke konci přidám nakrájený pórek, tofu a nechám ho spolu s bramborou krátce propéct.
  2. Směs dám na stranu do misky a do pánve vliju vejce rozšlehaná se lžící vody, ochucená solí, pepřem a petrželkou. Na mírném plameni nechávám zatuhnout, pánev překlápím ze strany na stranu a párkrát vejce shrnu, aby byla omeleta nadýchaná.
  3. Teď dám na vejce připravenou směs, sroluji a překlopím na talíř.

> ☝️Máte rádi omeletu a chcete to mít skoro bez práce? Zkuste omeletu z trouby, frittatu se žampiony, špenátem a sýrem .🐭

Rychlé, snadné a variabilní jídlo! 🙂