Teplý zeleninový salát s domácí křenovou zálivkou

Zeleninový salát nemusí být jen osvěžující miska syrové zeleniny. Zeleninový salát může také pěkně zahřát. Zapojme pečené brambory, žampióny, restované fazolky a pikantní křenovou zálivku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé dipy a zálivky ke studeným či teplým salátům připravuji zásadně vždy domácí. Ve složení je jen to, co přesně chci… Výroba domácí zálivky je navíc minutkovou záležitostí. Teď jsem se pustila do křenové, která je k pečené zelenině a bramborám jak dělaná.

 Potřebujete

  • Brambory
  • Žampióny ( já jsem dala zahradní)
  • Zelené fazolky (měla jsem mražené)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, kmín, případně koření na brambory

Na zálivku ( 2 porce)

  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťávu z půlky citrónu
  • 2 lžičky křenové pasty
  • 2 lžičky medu
  • špetku soli

Postup

  1. Brambory oškrábu, nakrájím na měsíčky, žampióny oloupu a nechám v celku.
  2. Nejdříve dám péct do trouby či hrnce typu “remoska” brambory ochucené olivovým olejem, solí a kmínem. Po 10 minutách přidám žampióny, o něco poději i fazolky. Brambory ještě dochutím kořením, které je typově podobné grilovacímu. Peču celkově asi 35 minut. Záleží na zvoleném postupu, troubě či velikosti ingrediencí.
  3. Na zálivku nejdříve vyšlehám citronovou šťávu s olivovým olejem, pak zašlehám med a křenovou pastu.

TIP

Někdy postupuji také tak, že brambory peču v troubě a žampióny s fazolkami orestuji na pánvičce.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky