Recept

“Tataráček” z červené řepy

Cílem tohoto receptu je ukázat, že i červená řepa může být fakt super chuťovka. V tomto receptu vám chci také ukázat, že je dobré znát rozdíly mezi octy a používat je správně...Nepoužívejte na vaření a dochucování ocet, který je určený na nakládání a zavařování zeleniny...Vše má svá pravidla...

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo neopřeli. Stačí ji atraktivně "uchopit" a dobře ochutit...

Počet porci: 4

Ingredience:

  • 3 červené řepy (uvařené nebo lépe upečené)
  • 1 brambora uvařená ve slupce
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce Balzamikový ocet Bzenecký
  • 1 Červená cibule
  • 2 stroužky  česneku
  • 2 lžičky  Rajčatová pasta (kvalitní protlak)
  • 1 lžička Hořčice
  • 1 lžička  Uzená paprika koření
  • 1 lžíce Sojová omáčka
  •  Sůl
  •  Pepř

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Postup:

1 krok

Jako první červenou řepu předem uvařte, nebo lépe však upečte celou v troubě. Ať už budete řepu vařit nebo péct, předem ji neloupejte. Pokud byste však hledali rychlé řešení, můžete použít i předvařenou oloupanou řepu, která se dá běžně koupit vakuovaná v obchodech…

2 krok

Řepu nastrouhejte na jemno, uvařenou bramboru takí na jemno a postupně přidejte všechny ostatní ingredience. Cibulku nakrájejte velmi na drobno.

3 krok

Na závěr "tataráček" dochuťte tak, aby vám to vyhovovalo. Můžete přidat chilli, ještě olivový olej navíc nebo zacáknout kromě balsamikového octa i balsamikovým krémem…Celou chuť ale správně oceníte na správných topinkách…Křupavých, potřených česnekem…:)

Reklama partnera myšičky

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...