Špaldové čokoládové sušenky

Není nad to si během chvíle vyrobit plech domácích sušenek z kvalitních ingrediencí. Poctivá hořká čokoláda sušenkám dodá plnou chuť i pevnost, takže se hodí třeba i na cestu do krabičky na svačinu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tyto sušenky jsem vyrobila pro děti jako “něco na zub”. Já osobně považuji kvalitní vysokoprocentní hořkou čokoládu v menším množství za skvělou alternativu sladkostí. Moje holky ale tu opravdu hořkou čokoládu jíst nechtějí. Klasickou “mléčnou” ale samozřejmě nikdy nepohrdnou.

Zkusila jsem tedy kvalitní hořkou čokoládu zakomponovat do sušenek tak, aby i jejich celkové složení bylo “rozumné”, ale aby byly sladké, aby se nerozpadaly a aby nebyly tvrdé… Povedlo se!

Sušenky jsou ve všech směrech “tak akorát”. A to, že se snědly, je jasnou zámkou toho, že prošly 🙂

Na 10 sušenek potřebujete

  • 80 g jemně mleté špaldové mouky (zvolila jsem TYP 630)
  • 50 g vysokoprocentní hořké čokolády (dala jsem 80%)
  • 1 bio vejce
  • 50 g přírodního třtinového cukru s vysokým obsahem melasy Muscovado
  • 25 g másla
  • čtvrt lžičky bio kypřícího prášku do pečiva

 Postup

  1. Čokoládu rozpustím spolu s máslem do hladké hmoty. Nesmí se vařit, jen rozpustit.
  2. V misce ušlehám do pěny vejce spolu s přírodním cukrem Muscovado.
  3. Do vaječné pěny postupně zapracuji nejdříve rozpuštěnou čokoládu, pak prosátou mouku s kypřícím práškem. Důkladně promíchám a vzniklou středně tuhou hmotu dám vychladnout do lednice alespoň na půl hodiny.
  4. Pomocí lžičky odkrajuji kousky těsta a vzniklé hrudky či kuličky dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Peču na 170 stupňů asi 17 minut.

Hrát si s čokoládou je vždycky zábava 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky