Variace na tradiční kuřecí soté v růžové omáčce, které se obvykle podává s rýží.
Když toto jídlo dělám dětem, používám tradiční vysokoprocentní smetanu.
Když je mým cílem uvařit odlehčenou verzi, volím rostlinnou smetanu a místo části těstovin dávám uvařené růžičky brokolice.
Zde je klasická verze.
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou (Použila jsem kuřecí prsní řízky z farmy)
- Sojová omáčka (Tamari nebo Shoyu)
- Bramborový škrob
- 1 lžíce rajčatové pasty (kupuji bio protlak v tubě)
- Olej (dala jsem olivový)
- 2 stroužky česneku
- 2 kelímky smetany (buď obě smetany 30%, nebo 1 smetanu 30% a jednu 12%)
- Tvrdý vyzrálý sýr typu Parmezán (Buď original Parmezán nebo Grana padano nebo Gran Moravia atd.)
- Rýžové těstoviny k podávání (nebo jiné dle vašeho stylu)
Postup
- Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.
- Maso orestuji na oleji do zlatova. Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo.
- Přidám lžíci rajčatové pasty, prolisovaný česnek, promíchám a zaleju smetanou. Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Pánev odstavím a na závěr do omáčky nastrouhám ještě trochu sýra a jen promíchám. Hotovo!
Podávám s těstovinami (teď jsem zvolila rýžové bezlepkové těstoviny) a dle chuti a situace ještě dozdobím sýrem.
☝️A co do těstovin zakomponovat luštěninu? Další tip na rychlé těstoviny jsou tyto těstoviny s rajčaty, cizrnou a pancettou.🙂
Ať se vám jídlo povede!🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.