Recept

Rýžové těstoviny s kuřecím soté a parmezánem – rychlá minutková příprava

Skvělé syté těstoviny, které máte do 15 minut na stole. Křehké kousky masa v krémové smetanové omáčce. Vše vyladěné výrazným parmezánem. Omáčka bez mouky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Variace na tradiční kuřecí soté v růžové omáčce, které se obvykle podává s rýží.

Když toto jídlo dělám dětem, používám tradiční vysokoprocentní smetanu.

Když je mým cílem uvařit odlehčenou verzi, volím rostlinnou smetanu a místo části těstovin dávám uvařené růžičky brokolice.

Zde je klasická verze.

 Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou (Použila jsem kuřecí prsní řízky z farmy)
  • Sojová omáčka (Tamari nebo Shoyu)
  • Bramborový škrob
  • 1 lžíce rajčatové pasty (kupuji bio protlak v tubě)
  • Olej (dala jsem olivový)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 kelímky smetany (buď obě smetany 30%, nebo 1 smetanu 30% a jednu 12%)
  • Tvrdý vyzrálý sýr typu Parmezán (Buď original Parmezán nebo Grana padano nebo Gran Moravia atd.)
  • Rýžové těstoviny k podávání (nebo jiné dle vašeho stylu)

 Postup

  1. Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.
  2. Maso orestuji na oleji do zlatova. Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo.
  3. Přidám lžíci rajčatové pasty, prolisovaný česnek, promíchám a zaleju smetanou. Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Pánev odstavím a na závěr do omáčky nastrouhám ještě trochu sýra a jen promíchám. Hotovo!

Podávám s těstovinami (teď jsem zvolila rýžové bezlepkové těstoviny) a dle chuti a situace ještě dozdobím sýrem.

☝️A co do těstovin zakomponovat luštěninu? Další tip na rychlé těstoviny jsou tyto těstoviny s rajčaty, cizrnou a pancettou.🙂

Ať se vám jídlo povede!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...