Skvělé syté těstoviny, které máte do 15 minut na stole. Křehké kousky masa v krémové smetanové omáčce. Vše vyladěné výrazným parmezánem. Omáčka bez mouky.
Variace na tradiční kuřecí soté v růžové omáčce, které se obvykle podává s rýží.
Když toto jídlo dělám dětem, používám tradiční vysokoprocentní smetanu.
Když je mým cílem uvařit odlehčenou verzi, volím rostlinnou smetanu a místo části těstovin dávám uvařené růžičky brokolice.
Zde je klasická verze.
Ingredience
600 g kuřecích prsou (Použila jsem kuřecí prsní řízky z farmy)
Sojová omáčka (Tamari nebo Shoyu)
Bramborový škrob
1 lžíce rajčatové pasty (kupuji bio protlak v tubě)
Olej (dala jsem olivový)
2 stroužky česneku
2 kelímky smetany (buď obě smetany 30%, nebo 1 smetanu 30% a jednu 12%)
Tvrdý vyzrálý sýr typu Parmezán (Buď original Parmezán nebo Grana padano nebo Gran Moravia atd.)
Rýžové těstoviny k podávání (nebo jiné dle vašeho stylu)
Postup
Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.
Maso orestuji na oleji do zlatova. Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo.
Přidám lžíci rajčatové pasty, prolisovaný česnek, promíchám a zaleju smetanou. Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Pánev odstavím a na závěr do omáčky nastrouhám ještě trochu sýra a jen promíchám. Hotovo!
Podávám s těstovinami (teď jsem zvolila rýžové bezlepkové těstoviny) a dle chuti a situace ještě dozdobím sýrem.