Když chci upéct něco dobrého a rychlého, ale zase o trochu zajímavěhšího než je třeba "obyčejná" bábovka, dělám tento moučník. Osvědčil se mi i v celozrnné variantě, kdy lépe zasytí. Vanilkový pudink v pytlíku kupuji v BIO kvalitě, jelikož neobsahuje umělá barviva a umělou vanilku. Je ale možné si jednoduše připravit i DOMÁCÍ PUDINK
Budete potřebovat
- 200g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná)
- 150g přírodního cukru
- 4 vejce
- 100 ml řepkového nebo kokosového oleje
- 100 ml vlažné vody
- 1/2 BIO prášku do pečiva
Uvařený bio vanilkový pudink klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený
- Na krém 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr
- Na posypání krému kakao, skořici
Postup
- Připravte si pudink klasickým způsobem dle návodu a dejte ho stranou.
- Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte.Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm, na které pomocí lžíce cik cak halabala naneste pudink.
- Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 min.
- Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.