Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlý celozrnný moučník s pudinkem a zakysanou smetanou

Pudink v moučníku zajistí, že není suchý, kyselejší smetana navrchu je zase příjemným kontrastem k sladké chuti.
Rychlý moučník s pudinkem

Když chci upéct něco dobrého a rychlého, ale zase o trochu zajímavěhšího než je třeba "obyčejná" bábovka, dělám tento moučník. Osvědčil se mi i v celozrnné variantě, kdy lépe zasytí. Vanilkový pudink v pytlíku kupuji v BIO kvalitě, jelikož neobsahuje umělá barviva a umělou vanilku. Je ale možné si jednoduše připravit i DOMÁCÍ PUDINK

Budete potřebovat

  • 200g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná)
  • 150g přírodního cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml řepkového nebo kokosového oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1/2 BIO prášku do pečiva
  • Uvařený bio vanilkový pudink klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený

  • Na krém 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr
  • Na posypání krému kakao, skořici

Postup

  • Připravte si pudink klasickým způsobem dle návodu a dejte ho stranou.
  • Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte.Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm, na které pomocí lžíce cik cak halabala naneste pudink.
  • Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 min.
  • Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Simča
Paní Kamilo, děkuji za recept! Moučník se mi pipravoval snadno, je jednoduchý a velice chutný! Ochutnali ho dvě návštěvy, jedla ho i 2-letá dcera a všichni si pošmákli:-))) Doporučuji všem!!
Hela
Dobrý den Kamilo, musím Vám moc poděkovat za tento recept, protože už 14 dní nepeču nic jiného a děti tomu říkají zákusek:) Vyzkoušela jsem i variantu s čokoládovým pudinkem a také s banánovým pudinkem a banány na kolečka pod smetanu a rovněž skvělé. Díky
pavla
Super rychlý a výborný moučník. Udělala jsem ho jako dort pro syna k narozeninám. Kolem dokola nastrouhanou čokoládu a doprostřed kupu jahod. Výborné, rychlé a všichni si pochutnávali. díky za inspiraci.
Kristýna
Moc dobrý koláč, děkuji za Vaše recepty. Jsou skvělé!
Nela
Dobry den, Kamilo, moc zdravim. Asi jsem neco pokazila :-) Nahradila jsem cast cukru ryzovym sirupem a moucnik ma divnou pachut. Co ale nechapu, je zakysana smetana nahore. Ackoliv byl kolac v lednici celou noc, po vykrojeni prvni porce mi pulka smetany vytekla...Asi to bude mnou :-D
Petra
Tak to je parádní recept. Určitě uděláme. Osobně jsem nahradila při veškerém pečení prášek do pečiva jedlou sodou a vanilkový cukr domácím (cukr moučka a v něm použité vanilkové lusky, a voní to náramně).
Galadanor
Výborný recept! Moc děkuji za inspiraci :-) Pekla jsem už dvakrát :-) To s tou zakysnaou smetanou se mi poprvés stalo taky, použila jsem Globus smetany a prostě to bylo řídké a neztuhlo to ani za nic. Podruhé jsem vyzkoušela kysané smetany z Kunína, byly hustší a stačilo cca 1,5 hod v lednici a krásně to drželo. Myslím si, že to prostě je tou smetanou...
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?