Když chci upéct něco dobrého a rychlého, ale zase o trochu zajímavěhšího než je třeba “obyčejná” bábovka, dělám tento moučník. Osvědčil se mi i v celozrnné variantě, kdy lépe zasytí. Vanilkový pudink v pytlíku kupuji v BIO kvalitě, jelikož neobsahuje umělá barviva a umělou vanilku. Je ale možné si jednoduše připravit i DOMÁCÍ PUDINK
Uvařený bio vanilkový pudink klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený
Na krém 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr
Na posypání krému kakao, skořici
Postup
Připravte si pudink klasickým způsobem dle návodu a dejte ho stranou.
Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte.Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm, na které pomocí lžíce cik cak halabala naneste pudink.
Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 min.
Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.