Jakmile se spojí chuť kari a kokosového mléka, nemůže to být špatně :-) Kokosové mléko lze použít tam, kde smetanu, má ovšem výhodu specifické chuti, která jídlu dodá šmrnc a orientální chuť.
Budete potřebovat
- Uvařené špagety (nejlépe celozrnné)
- Pórek (případně i mrkev na kolečka)
- Ďobáčky (ochucené sojové nudličky) nebo uzený tempeh
- Kokosové mléko (kupuji v plechovce)
- Olivový nebo kokosový olej
- Pikantní koření (použila jsem speciální směs HOT MADRAS)
Postup
- Špagety uvařte podle návodu na skus.
- V hlubší pánvi na oleji pozvolna restujte pórek, aby změkl. Po chvíli přidejte rostlinnou bílkovinu, v tomto případě Ďobáčky. Ty stačí jen prohřát jedná se o hotový výrobek.
- Přidejte koření a zalijte kokosovým mlékem. Nechte pár minut probublat, aby se chutě spojily.
- Nakonec v pánvi promíchejte se špagetami.
TIP
Koření HOT MADRAS jsem objevila nedávno v jednom pákistáncko-indickém bistru. Obsahuje koriandr, kurkukmu, chilli, horčici, pepř, fenyklová semínka, česnek, sůl, fenykl. Dá se sehnat v pálivé variantě i v jemné variantě (mild). Ochutí výborně krémové zeleninové polévky z paprik, rajčat a mrkve a vyrobíte díky němu jednoduše tradiční indické jídlo "madrás", které je výborné jak v kuřecí, tak vegetariánské variantě.
Já jsem ho použila na tyto špagety, které jsou extra rychlé a vynikající.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.