Cílem tohoto receptu byla rychlost přípravy, proto jsem použila hotovou nakládanou cizrnu a karbanátky jsem nepekla v troubě. Díky jejich opečení na pánvi jsou nejen křupavé, ale i raz dva na talíři.🙂
Ingredience na 6 karbanátků
- 300 g uvařené cizrny (použila jsem hotovou ve skle)
- 1 vejce
- 1 střední mrkev
- 1 až 2 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lahůdkové cibulky (jarní, lze vynechat)
- 2 lžíce mouky (druh dle vašeho stylu)
- 2 lžíce křupavé kukuřičné strouhanky
- 1 lžíce olivového oleje
- Na dochucení sůl, pepř, dle chuti sušené bylinky jako např. majoránka
- Barvu hezky vyladí troška kurkumy
- Olej na opékání
Postup
- Uvařenou nebo nakládanou cizrnu rozsekám v elektrickém sekáčku do hladka. Šlo by ji rozmělnit i tyčovým mixérem.
- Přendám ji do větší mísy a důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi.
- Rukama tvořím karbanátky vysoké asi centimetr nebo centimetr a půl. Opékám z obou stran na malém množství oleje do zlatova. Hotovo!
K cizrnovým karbanátkům jsem teď udělala šťouchané brambory. Můžete je také doplnit o kopeček nějakého domácího dipu. Třeba z hustého jogurtu nebo z hořčice.
☝️Pokud máte hotové cizrny více, doporučuji vyzkoušet cizrnovou pomazánku se sušenými nakládanými rajčaty.🙂
Ať se vám recepty s cizrnou povedou!
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.