Budete potřebovat
- Hustý bílý jogurt
- Tvrdý sýr dle chuti a nutričních preferencí
- Trochu olivového oleje
- Sůl, pepř
- Zelené bylinky jako pažitku, hladkolistou petržel nebo jarní cibulku a cibulkovou nať
Postup
Pokud dělám pomazánku jen pro sebe na snídani, postupuji následovně.
- Do misky dám velkou lžíci hustého bílého jogurtu, přidám hrst na jemno nastrouhaného sýra. Někdy dám nízkotučný Madeland, jindy tučnější bio goudu, někdy kozí sýr.
- Decentně osolím, opepřím a přidám lžičku kvalitního panenského olivového oleje, který je v tomto případě zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale i chuti.
- Vše důkladně promíchám, propojím a na závěr vsypu hrst zelených bylinek. A kdo chce extra porci mikroživin navíc, může přidat i jarní cibulku na kolečka a prolisovaný česnek :)
Na talíři chleba s pomazánkou doplním o lokální čerstvou zeleninu, která má zrovna sezónu.
Domácí pomazánka, ve které přesně víte, co je a navíc bleskově hotová :)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.