Rychle / jednoduše / zdravě

Ryba po mlynářsku - jednoduchý a osvědčený způsob úpravy rybích filetů

Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.
Rybí filet recept

 Ingredience

  • Rybí filety (já jsem měla filety z limandy bez kosti)
  • Hladká mouka (různé verze, já jsem dala klasickou a celozrnnou jemně mletou, na 4 porce asi 6 lžic mouky)
  • Na ochucení mouky sůl, koření, sušené bylinky ( může být česneková sůl, kurkuma)
  • Tuk na opečení ryby (olivový, řepkový, Ghí)

Postup

  1. Jemně mletou či hladkou mouku dám do větší mísy a ochutím ji solí a kořením. Výborný je třeba sušený česnek, kurkuma, či trocha oblíbené kořenící směsi.
  2. Rybí filety osuším a obalím v ochucené mouce.
  3. Z obou stran opeču na nepřilnavé pánvi na přiměřeném množství tuku. Délku opékání uzpůsobím podle tloušťky filetu. Limanda je tenká, proto mi stačilo doslova pár minut.
  4. Rybu odložím na papírovou utěrku, aby se zbavila přebytečného tuku a ihned za čerstva podávám. Je důležité podáat ji hned, aby neztratila křupavost.

Ryba po mlynářsku je maximálně jednoduchá kuchyňská úprava ryby. Uvnitř zůstane šťavnatá a křehká. K této rybě nejraději připravuji brambory vařené ve slupce. 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Filety z limandy

Petrželové brambory a porce míchaného zeleninového salátu je k rybě takovou "klasickou" přílohou.

 
Ryba po mlynářsku

Do mouky jsem přidala trochu kurkumy, proto má ryba takovou pěknou barvičku. Než ji podávám, nechám ji chvíli ležet na papírové utěrce, aby nebyla zbytečně mastná. Chceme cítit rybu, ne olej. 🙂

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Eva
Za sebe bych doporučila namísto oleje použít přepuštěné máslo (ghí). Rybička tak získá ještě lepší chuť.
kamila (varilamysicka)
Evco, díky za tip, to je rozhodně pravda. Ghí je ostatně vhodnější i na mnoho jiných receptů. Sama ho zatím nepoužívám,v obchodech je docela drahé, určitě bude lepší si ho vyrobit doma. Když ale vybíráme oleje s vysokou tepelnou stabilitou a nepřepalujeme, tak se alespoň takto dá.
kamila (varilamysicka)
Vy jste ale mluvila hlavně o chuti, věřím, že na tom Ghí to bude výborné ...
Evka
Opravdu jednoduché ...nenapadlo by mě to takto, daleko jednodušší než obalovat, když není tolik času.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?