Řízky cornflakes se ve většině případů smaží ve vrstvě oleje. Ony se ale dají upéct i v troubě. Vyhnete se přepálenému oleji a ušetříte si tím i "stepování" u pánve. Vrstva opečených cornflakes navíc dodá řízkům jedinečnou chuť.
Budete potřebovat
- Kuřecí maso (prsní řízky nebo stehenní řízky - ty budou šťavnatější)
- Těstíčko (vejce + mouka nebo těstíčko vyrobené z Hrašky)
- Strouhanku ćornflakes (nadrcené kukuřičné lupínky)
- Na ochucení řízků či těstíčka - sůl, případně i jiné koření
Postup
- Řízky lehce naklepejte. Já je nechala vcelku velké, můžete udělat i menší řízečky.
- Osolte je, případně ochuťte i jiným kořením.
- Vymáchejte je v těstíčku, které si můžete vyrobit buď z vajec a libovolné mouky nebo třeba z Hrašky. Jde jen o to, aby se ty podrcené lupínky měly na co přilepit a držely.
- Pak si do větší nádoby nasypte nadrcené kukuřičné lupínky a maso důkladně obalte. Dají se koupit už přímo i jakokukuřičná strouhanka. Dala bych ovšem pozor na složení, ať nekupujete zbytečná éčka.
- Řízky položte na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje.
- Pečte na 200 stupňů cca 20 - 30 minut. Vše dle tloušťky a velikosti řízků. Já jsem ty velké stehenní, které jsem ani moc nenaklepávala pekla asi 35 minut, uvnitř zůstaly šťavnaté. Menším kouskům by stačilo 20 minut. I barva cornflakes napoví, jak to s řízky "vypadá".
Výsledkem jsou chuťově skvělé křupavé řízky, které jsou uvnitř křehké a pokud použijete stehenní maso, tak budou i šťavnaté ...
Jako přílohu jsem zvlolila nastavovanou kaši - uvařené brambory jsem ochutila a smíchala s červenou čočkou.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.