Recept

Řízky cornflakes – zdravější příprava v troubě

Křupavé napovrchu, šťavnaté uvnitř a to vše bez přepáleného oleje a smažení. Budete je milovat!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Řízky cornflakes se ve většině případů smaží ve vrstvě oleje. Ony se ale dají upéct i v troubě. Vyhnete se přepálenému oleji a ušetříte si tím i “stepování” u pánve. Vrstva opečených cornflakes navíc dodá řízkům jedinečnou chuť.

Budete potřebovat

  • Kuřecí maso (prsní řízky nebo stehenní řízky – ty budou šťavnatější)
  • Těstíčko (vejce + mouka nebo těstíčko vyrobené z [Hrašky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “Hrašky”))
  • Strouhanku ćornflakes (nadrcené kukuřičné lupínky)
  • Na ochucení řízků či těstíčka – sůl, případně i jiné koření

Postup

  1. Řízky lehce naklepejte. Já je nechala vcelku velké, můžete udělat i menší řízečky.
  2. Osolte je, případně ochuťte i jiným kořením.
  3. Vymáchejte je v těstíčku, které si můžete vyrobit buď z vajec a libovolné mouky nebo třeba z [Hrašky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “Hrašky”). Jde jen o to, aby se ty podrcené lupínky měly na co přilepit a držely.
  4. Pak si do větší nádoby nasypte nadrcené kukuřičné lupínky a maso důkladně obalte. Dají se koupit už přímo i jakokukuřičná strouhanka. Dala bych ovšem pozor na složení, ať nekupujete zbytečná éčka.
  5. Řízky položte na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje.
  6. Pečte na 200 stupňů cca 20 – 30 minut. Vše dle tloušťky a velikosti řízků. Já jsem ty velké stehenní, které jsem ani moc nenaklepávala pekla asi 35 minut, uvnitř zůstaly šťavnaté. Menším kouskům by stačilo 20 minut. I barva cornflakes napoví, jak to s řízky “vypadá”.

Výsledkem jsou chuťově skvělé křupavé řízky, které jsou uvnitř křehké a pokud použijete stehenní maso, tak budou i šťavnaté …

Jako přílohu jsem zvlolila nastavovanou kaši – uvařené brambory jsem ochutila a smíchala s červenou čočkou.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...