Řízky cornflakes se ve většině případů smaží ve vrstvě oleje. Ony se ale dají upéct i v troubě. Vyhnete se přepálenému oleji a ušetříte si tím i “stepování” u pánve. Vrstva opečených cornflakes navíc dodá řízkům jedinečnou chuť.
Budete potřebovat
Kuřecí maso (prsní řízky nebo stehenní řízky – ty budou šťavnatější)
Těstíčko (vejce + mouka nebo těstíčko vyrobené z [Hrašky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “Hrašky”))
Na ochucení řízků či těstíčka – sůl, případně i jiné koření
Postup
Řízky lehce naklepejte. Já je nechala vcelku velké, můžete udělat i menší řízečky.
Osolte je, případně ochuťte i jiným kořením.
Vymáchejte je v těstíčku, které si můžete vyrobit buď z vajec a libovolné mouky nebo třeba z [Hrašky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “Hrašky”). Jde jen o to, aby se ty podrcené lupínky měly na co přilepit a držely.
Pak si do větší nádoby nasypte nadrcené kukuřičné lupínky a maso důkladně obalte. Dají se koupit už přímo i jakokukuřičná strouhanka. Dala bych ovšem pozor na složení, ať nekupujete zbytečná éčka.
Řízky položte na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje.
Pečte na 200 stupňů cca 20 – 30 minut. Vše dle tloušťky a velikosti řízků. Já jsem ty velké stehenní, které jsem ani moc nenaklepávala pekla asi 35 minut, uvnitř zůstaly šťavnaté. Menším kouskům by stačilo 20 minut. I barva cornflakes napoví, jak to s řízky “vypadá”.
Výsledkem jsou chuťově skvělé křupavé řízky, které jsou uvnitř křehké a pokud použijete stehenní maso, tak budou i šťavnaté …
Jako přílohu jsem zvlolila nastavovanou kaši – uvařené brambory jsem ochutila a smíchala s červenou čočkou.