Mrkev je celosvětově oblíbená kořenová zelenina, která je dostupná a populární po celý rok. I když může na první dobrou působit obyčejně, vykouzlíte z ní úžasná jídla. Jedním z nich je tato polévka, která je výjimečná tím, že je z pečené mrkve. Sladkost mrkve pak skvěle vyváží domácí pesto z mrkvové natě a petržele.
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Mrkev očistěte, oškrábejte a nakrájete na špalíky. Dejte ji do pekáčku spolu s na hrubo nakrájenou cibulí a celými stroužky česneku. Pečte na 200°asi 30 minut.
Obsah pekáče dejte do hrnce, zalijte vývarem, ochuťte, zjemněte smetanou, prohřejte a rozmixujte do hladka. Vždy je lepší dát méně tekutiny a postupně ředit do ideální konzistence. Nejjednodušší je polévku mixovat ve stolním mixéru.
Pesto: Bylinky nasekejte na drobno. Sýr nastrouhejte. Vše smíchejte dohromady tak, aby vznikla hrubá pasta. Pomůže tradičně hmožďíř nebo tyčový mixér.
Každou porci mrkvového krému na talíři doplňte pestem a ozdobte smetanou.
Konzistenci pesta zvolte tak, aby vám vyhovovala. Na špagety je vhodnější jemné hladké pesto, pro tuto polévku se lépe hodí pesto se strukturou. S bylinkami experimentujte a vytvářejtet nové a nové chutě. Domácí pesto z medvědího česneku je další osvědčenou variantou.
Sdílet recept myšičky na: