Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc "překážela", buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.
Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás :) Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.
Ingredience
- Plněné čerstvé těstoviny dle chuti ( Mezzaluni, ravioly)
- Rukola
- Olivový olej
- Čerstvě namletý pepř
- Sýr Pecorino
Postup
- Těstoviny připravím podle instrukcí výrobce. Vaří se krátce, jen pár minut.
- Mezitím si na drobno posekám rukolu. Buď na prkýnku nebo v malém robotu. Na 1 porci dávám asi 2 hrsti rukoly a lžíci olivového oleje.
- V hrnci či na pánvi velmi jemně promíchám s uvařenými těstovinami tak, aby se každá obalila směsí.
- Každou porci posypu nastrouhaným ovčím sýrem Pecorino. Strouhám ho nejvíc na jemno, jak to jde. Nic nesolím, sýr Pecorino je velmi slaný.
A jelikož té rukoly budete mít pravděpodobně více, než použijete do tohoto receptu, zkuste ji využít třeba v tomto vynikajícím rukolovém salátu s červenou řepou, ořechy a kozím sýrem
Specifická chuť rukoly, olivového oleje a slaného ovčího sýra dodá plněným těstovinám další rozměr.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.