Tento recept není žádné kulinářské umění. Je ale velmi zdravý, vynikající, zabere minimum času a to se počítá :)
Jen jedno upozornění: po požití této pochoutky si raději žádné rande neplánujte :)
Budete potřebovat
- Brambory vhodné k pečení se slupkou (množství dle počtu strávníků)
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvá zelenina dle chuti – ledový salát, rajčata, okurky, papriky
Na česnekový tvaroh:
- Tvaroh (zde je jedno, zda ve vaničce nebo klasický v kostce, zvolte spíše netučný)
- Česnek – co kdo snese
- Sůl
- 1 lžičku panenského olivového oleje (obohatí tvaroh o cenné látky, které se jinak tepelnou úpravou znehodnotí)
Postup
- Syrové brambory pečlivě omyjte a podélně rozkrojte.
- Řeznou stranou dolů brambory vyskládejte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte.
- Pečte na 180 – 200° C cca 30 minut, až bude slupka svraštělá a zezlátlá.
Na výběr správného typu brambor dbejte. Jednou jsem použila brambory s „tlustou“ slupkou.Místo, aby byla slupka krásně křupavá, byla spíše žvýkací.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.