Když zrovna hlava nehýří extra nápady "co uvařit", vždy je dobrý nápad nakrájet zeleninu, promíchat ji s dalšími ingrediencemi v pekáči a dát vše do trouby. Ono to totiž pokaždé dobře dopadne. 🙂
Jednou z mých nejoblíbenějších variant je kombinace pečených brambor, zeleniny a kozího sýra.
Ingredience
Jednotlivé suroviny lze kombinovat v různých poměrech podle preferencí
- Brambory
- Mrkev nebo baby mrkev
- Cuketa
- Může být i cibule a paprika
- Zrající kozí sýr (typově jako camembert)
- Olivový olej
- Sůl, pepř, kmín, sušené bylinky či koření dle chuti
Na paprikový dip
- Řecký jogurt
- Trochu kvalitní majonézy
- Ajvar
- Sůl
Postup
- Brambory oškrábu a nakrájím na půlkolečka. Mrkev nakrájím na špalíčky. Teď jsem měla malou baby mrkev a tu jsem nechala v celku. V tuto chvíli je možné přidat také cibuli nebo papriku. Zeleninu ochutím solí, pepřem, kmínem, případně kořením dle chuti, promíchám s olivovým olejem a dám péct do trouby do pekáčku s víkem na 190 stupňů asi na 20 minut.
- Teď přidám do pekáčku na větší kousky nakrájenou cuketu. Kdybych ji přidala na začátku, byla by zbytečně měkká. Peču dalších 10 minut, teď už bez víka.
- Když je zelenina pečená a jsem s její finální podobou spokojená, rozložím na zeleninu kolečka zrajícího sýra. Já jsem použila takový ten "kozí váleček", hodí se ale také camembert. Krátce zapeču dle velikosti kusů sýra. 2 či 3 minutky, je třeba sledovat...
- Zeleninu s bramborami naberu s porcí rozpečeného sýra, dám na talíř a podávám s mističkou domácího dipu. K tomuto jídlu se hodí mnoho druhů dipů, od medovo-citronových, přes česnekové až po tento paprikový červený z jogurtu, trošky majonézy a ajvaru.
☝️Další vděčnou rychlovkou z trouby je tato pečená zelenina s kuřecím masem z jednoho pekáče. 🐭
Snadné, rychlé a výborné! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.