Milánské těstoviny – zdravější varianta bez uzeniny

Mrkněte, jak lze uvařit výborné milánské těstoviny, aniž byste potřebovali uzeninu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Milánské těstoviny se dají uvařit na mnoho způsobů. Často se objevují ve formě špaget, kterým sekunduje plastová lahev nekvalitního kečupu, gothaj a hromada eidamu. My ale půjdem jinou cestou. Podobné jídlo si můžeme vyrobit za pomoci drcených rajčat, mrkve a [tempehu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “tempehu”), který jídlu dodá nejen výraznou chuť, ale i kvalitní bílkoviny.

Budete potřebovat

(omáčka asi na 3 porce)

  • Těstoviny (zkuste třeba celozrnné špagety)
  • 1 plechovku krájených rajčat (nebo drcených)
  • 1 větší mrkev
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 Cibuli
  • Olivový olej
  • Česnek dle chuti
  • Na dochucení – sůl, trochu kvalitního kečupu, oregano

Postup

  1. Nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji a po chvíli přidejte na hrubo nastrouhanou mrkev. Společně restujte pár minut.
  2. Vlijte plechovku krájených rajčat, ochuťte bazalkou, česnekem, solí.
  3. Přidejte na jemno rozsekaný tempeh. Projela jsem ho v malém robotu.
  4. Společně provařte pod pokličkou asi 10 minut, až mrkev změkne.
  5. Na závěr dochuťte kvalitním kečupem. Pro tyto těstoviny je typická sladkokyselá chuť. Tu v základu vytvoří kombinace rajčat a mrkve, kečup všemu dodá ještě šmrnc.

Milánské těstoviny se často na závěr ještě sypou sýrem. Jelikož je sám tempeh bohatým zdrojem bílkovin, není to nutné. Přítomností tvrdého sýra byste vytvořili zbytečně těžké jídlo.

Podáváme s malým zeleninovým salátem, na fotce vidíte naklíčené fazolky mungo, které mohou doplnit každé jídlo o cenné enzymy.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky