Množství jednotlivých ingrediencí si můžete uzpůsobit podle toho, jak potřebujete. Polévka se vždy povede. Stačí dodržet princip, kdy se polévka vaří krátkou dobu tak, aby se v ní nic nerozpadalo. Musí chutnat i vypadat fresh!🙂
Ingredience
- 2 větší zralá rajčata
- 1/2 menší tvrdší cukety
- 1 necelé balení malých bílých fazolek v rajčatové šťávě (prodávají buď ve skle, v tetrapaku nebo v konzervě)
- 3 lahůdkové cibulky nebo 1 cibule
- 2 červené brambory
- Malá mistička zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- cca 1,2 litru zeleninového vývaru (dala jsem vodu + bio zeleninový bujón)
- Olivový olej
- Dle chuti sůl, pepř
Postup
- Připravím si jednotlivé ingredience. Brambory oškrábu a nakrájím je na malé kostičky. To samé cuketu, rajčata. Lahůdkovou cibulku na kolečka (bílou část), případně cibuli na drobné kostičky.
- Na olivovém oleji pozvolna orestuji cibulku. Až trochu zesklovatí, přidám kostičky brambor a také je orestuji tak, aby trochu chytly barvu.
- Zaliju vývarem a přidám rajčata a fazolky. Vařím asi 5 minut.
- Teď dám do hrnce kostičky neoloupané cukety a fazolky včetně rajčatové omáčky. Vařím do změknutí brambor a cukety max. 10 minut. Zelenina se nesmí rozvařit, je dobré, když zůstane pevná na skus.
- Doladím chuť solí, pepřem, případně zelenými bylinkami či cibulkovou natí. Hotovo!
TIP
Pro ještě výraznější chuť můžete do polévky přidat buď prolisovaný stroužek česneku, nebo ji šmrncnout troškou balsamikového octa, nebo do ní na talíři strouhnout decentně sýr parmezánového typu. Vylaďte si ji k obrazu svému.😉
☝️Další skvělá polévka, kde využijete čerstvá rajčata je tato dýňovo-rajčatová polévka s mozzarellou.🙂
Ať se vám polévky povedou!🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.