Tyto šneky si moje holky rády připravují samy. Já jen pomůžu s kynutým těstem a ten zbytek vždy dobře dopadne.🙂Příprava šneků je zábava, tvoření...
Kynuté těsto jsem zvolila stejné, jaké používám na kynutý koláč na plech, jen jsem vynechala žloutek. Náplň si holky "vygooglovaly". Objevují se i recepty, ve kterých se do náplně používá méně másla, my jsme použily tuto kombinaci a osvědčila se.
Jasně a stručně řečeno, suché a málo sladké šneky nikdo nechce. 😀
Ingredience (asi 18 šneků)
Na těsto
- 400 g hladké mouky ( může být i polovina celozrnné jemně mleté špaldové)
- 90 g másla
- 2 lžíce cukru
- 20 g čerstvého droždí nebo 3/4 sáčku sušeného
- 220 ml mléka
- špetka soli
Na skořicovou náplň
- 150 g másla
- 90 g přírodního třtinového cukru
- 2 lžíce mleté skořice
Postup
- Z uvedených ingrediencí zpracuji klasickým způsobem kynuté těsto. Připravila jsem ho v domácí pekárně, hezky vykyne i "obyčejně v míse". Těsto jsem nechala kynout alespoň 2 hodiny...
- Náplň dělám tak, že máslo nechám povolit, změknout a cukr smíchám se skořicí.
- Těsto rozválím na placku a pomocí stěrky nebo lžíce potřu změklým máslem. Máslo nesmí být roztopené, má jen změklou konzistenci. Na máslo pak rovnoměrně nasypu cukr se skořicí.
- Sroluji a nakrájím na špalíčky široké asi 1 cm a půl. Naskládám do pekáčku, který vyložím pečícím papírem. Šneky nechám v pekáčku před upečením ještě 20 min kynout. Pokud chci, aby šneky ze shora více zezlátly, potřu je vejcem. Na obrázku vidíte verzi BEZ potření vejcem.
- Peču na 190 stupňů asi 15 až 17 minut.
☝️Další oblíbený tip na něco domácího sladkého se skořicí jsou lívance s dušenými hruškami a skořicí. Vymazlená snídaně.🙂
I přesto, že se šneky pečou nalepené na sobě, jdou pak krásně odloupnout. Těsto je nadýchané, vláčné, proložené sladkou voňavou náplní 👍
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.