Budete potřebovat
- celozrnný kuskus
- zeleninu dle chuti ( já jsem teď dala čerstvou červenou papriku, ale i kukuřici a hrášek)
- uzený TEMPEH
- Koření dle chuti (může být jen sůl, ale i kurkuma do kuskusu nebo koření na zeleninu)
- Olivový olej
- Čerstvé zelené bylinky nebo na jemno nasekaná lahůdková cibulka
Postup
- Celozrnný kuskus zaliju vroucí vodou v poměru 1:2. Na 1 hrnek kuskusu použiji 2 hrnky vroucí vody. Přikápnu trochu olivového oleje, osolím a někdy na špičku lžičky kurkumy.
- Zeleninu upravím podle toho, jaký typ mám. Někdy orestuji čerstvou papriku, cibulku cuketu. V zimních měsících ráda využiju mraženou. Hrášek a kukuřice jsou hotové za pár minut, zelené fazolky většinou "potřebují" o chvilku víc.
- Tempeh nakrájím či nasekám na drobné kousky, přidám ke konci k zelenině a orestuji. Jedná se o "hotový" výrobek, takže není třeba, aby se dloouho tepelně upravoval či musel měknout.
Jednoduchá rychlovka, která se hodí i do krabičky na druhý den do práce :)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.