Ingredience
Na karbanátky
- 500 g mletého krůtího masa ( dá se koupit jako hotový produkt, nebo si sami namelete)
- 2 velké cibule + olivový olej
- 1 velké vejce
- Sůl, pepř, případně trochu bylinek či koření dle chuti, může být stroužek česneku
- Dle potřeby trochu suché ingredience na dohuštění ( např. domácí strouhanka, kukuřičná strouhanka, případně obilné vločky)
Na zeleninové špízy
- Kousky brambor předem krátce opečené na pánvi
- Kostičky různě barevných paprik
- Cibule
- A tak dále 🙂
Postup
- Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
- Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
- Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
- Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.
Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.