Recept

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Květák ve vinném těstíčku je rychleji hotový, vystačíte si s jednou mísou a příjemné zjištění také je, že vinné těstíčko nasakuje mnohem méně tuku než strouhanka. Takto připravený květák můžete servírovat i jako chuťovku se sklenkou bílého vína.

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na jeho tradiční pojetí. Tedy trojobal - mouka, vejce, strouhanka. Stojí za to dát šanci i dalším způsobům přípravy, které přináší i výhody.

Počet porci: 3-4

Ingredience:

  • 1 ks větší květák
  • 130 g jemně mletá mouka (např.hladká)
  • 130 ml bílé víno
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce bramborový škrob
  • 0,5 bio kypřící prášek do pečiva
  • Dle  Sůl
  • Špetka Muškátový květ

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Postup:

1 krok

Květák rozeberte na menší růžičky a pár minut ho předvařte v osolené vodě, aby trochu změknul. Můžete ho upravit i nad párou.

2 krok

Vyšlehejte vejce se suchým bílým vínem. Postupně zapracujte ostatní ingredience až vznikne středně husté těstíčko, které dobře drží na květáku.

3 krok

Květák klasicky osmažte v oleji s vysokým kouřovým bodem (nepřepaluje se) nebo ho můžete upéct v horkovzdušné fritéze či v troubě. Odkládejte ho na papírovou utěrku.

4 krok

Podávejte s domácí tatarkou v lehčí verzi a bramborami vařenými ve slupce.

Reklama partnera myšičky

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

2 Responses

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...