Ingredience (asi 8 středních palačinek)
- 300 ml mléka (klasické nebo alternativní)
- 200 g mouky (100 g pšeničná hladká, 100 g jemně mletá pohanková)
- 2 vejce
- 2 na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka ( cca 200 g)
Postup
- Vejce rozšlehám s mlékem. Může být klasické i rostlinné nebo ořechové.
- Přidám postupně mouku, ideálně prosátou. Vmíchám oloupaná nastrouhaná jablka. Pokud je cílem mít těsto sladší, je možné přidat např. 1 bio vanilkový cukr.
- Teď je důležité nechat těsto odležet alespoň 15 minut, aby se všechny ingredience dobře propojily.
- Palačinkovou pánev potřu tukem, doprostřed dám 2 malé naběračky těsta a krouživým pohybem rozprostřu. Opékám z obou stran do zlatova.
Na stůl dám mističky s džemy, jablečnými nebo hruškovými povidly, hustým bílým jogurtem, skořicí a každý si palačinku vyladí, jak mu chutná.
☝️Palačinky mohou mít nejen mnoho chutí, ale i barev. Doporučuji zkusit tyto atraktivní kakaové palačinky plněné tvarohem.🐭
Ať se vám povedou! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.