V Itálii tato polévka patří mezi typická tradiční jídla a neexistuje na ni přesný recept. V tom je její kouzlo. Složení se liší podle sezóny, ale i regionu. Obecně lze říci, že do hrnce padne to, co zrovna zahrádka nabízí. Polévka je hustá, sytá, výživná a díky bohaté porci zeleniny i plná vlákniny.
Na Minestrone nemůžete nic moc zkazit. Když bude moc hustá, tak ji na závěr jednoduše doředíte vývarem. Hlavní je ji zbytečně nepřevařit. Zelenina by měla zůstat hezky barevná a pevná na skus. Polévka na talíři vypadá atraktivně, když všechny ingredience nakrájíte na stejně velké kousky, ideálně kostičky. Já jsem k tomu využila svého nového pomocníka v kuchyni – kuchyňského robota THE PARADICE™️ 16, což je unikátní food procesor od značky Sage.
I když ráda tvrdím, že nejlepší věc při přípravě jídla je dřevěné prkénko a ostrý nůž, tak musím připustit, že mít k ruce opravdu kvalitní foof procesor má něco do sebe. Proč trávit v kuchyni zbytečně moc času a dřít, když si můžu přípravu ulehčit. Když jsem naposledy dělala cuketovo bramborové placičky a strouhala ručně 2 kila zeleniny, byla to docela fuška…😅
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Mrkev, brambory, rajčata, cuketu i cibuli nakrájejte na menší kostičky.
Na olivovém oleji orestujte cibuli, pak postupně přidejte mrkev, brambory a pár minut restujte. O něco později přidejte rajčata a pak cuketu. Cílem je, aby cuketa zůstala pevná na skus a nebyla rozvařená.
Zalijte vývarem, ochuťte solí, česnekem a vařte 5 min.
Úplně na závěr dolaďte hustotu vývarem a vsypte čerstvé bylinky. Dle chuti opepřete, pro pikantní chuť můžete přidat i chilli vločky. Hotovo!
Polévku si na talíři ještě můžete vytunit na jemno nastrouhaným parmezánem, který polévku posune o další level výše.
Značka, na kterou nedám dopustit a mám od ní spotřebiče už mnoho let, je značka Sage. Moc vám doporučuju podívat se na jejich oficiální eshop https://www.sagecz.cz/. Já jsem kdysi začala topinkovačem, rychlovarnou konvicí, pak jsem si pořídila zmrzlinovač. Teď pokračuji kuchyňským robotem, odšťavňovačem, stolním mixérem. Jakmile se vám jednou tyto produkty dostanou do ruky, hned pochopíte, proč je tato značka prémiová a velmi vyniká. Designem, kvalitou, zpracováním, detaily.
Sdílet recept myšičky na: