S masem doma zas až tak často nepracuju. Když si ale uvědomím, co dělám z hovězího mletého, tak jsou to nejčastěji domácí burgery, boloňské lasagne, chilli con carne nebo tato gulášovka. A když už, tak do velkého hrnce, ať je na dva dny :-)
Budete potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 1,2 kg brambor
- 3 větší mrkve
- 1 pórek
- Řepkový olej
- 2 rajčata
- 1 lžíci sladké červené papriky (koření)
- Na dochucení majoránku, drcený kmín, česnek, sůl, případně bio bujón, lze i pyramidku s kořením na vývar
- cca 1,5 litru vody
Postup
- Na oleji pozvolna orestujte pórek, až změkne a rozvoní se, přidejte mleté maso, míchejte, restujte. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatové pasty), mletou červenou papriku, drcený kmín, ochuťte solí, případně bio bujónem.
- Zalijte asi 1,5 l vody a vhoďte na kolečka nakrájenou mrkev. Vařte do změknutí masa. Použila jsem papiňák a nechala jsem tam maso asi 25 minut.
- Když je maso měkké, přidejte na kostičky nakrájené brambory a jednu velkou na velmi jemno nastrouhanou bramboru, která polévku lehce zahustí.
- Ochuťte česnekem a vařte do změknutí brambor.
TIP
Polévku můžete udělat více masovou nebo více mrkvovou, obě varianty jsou dobré.
Na závěr do polévky přidejte ještě hrstku čerstvé majoránky
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.