Ingredience
Střední hrnec polévky
- 400 g mletého bio hovězího masa
- 2 velké cibule + olej na opečení cibule
- asi 8 středních brambor
- 2 čerstvé červené papriky
- 2,5 litru vody nebo vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce mleté sladké červené papriky
- 4 stroužky česneku
- Olivový olej
- Trochu jemně mleté mouky na zahuštění ( nebo jakoukoliv alternativu)
- Na dochucení sůl, pepř, bobkový list, majoránka, drcený kmín
Postup
- Cibule nakrájím na kostičky a pozvolna restuji do zlatova na olivovém oleji. Pak přidám mleté hovězí maso a restuji několik minut. Zasypu kořením červenou paprikou, promíchám a zaliju vodou nebo vývarem.
- Přidám menší kostičky brambor a nakrájenou čerstvou červenou papriku. Dochutím solí, kořením, česnekem a vařím do změknutí ingrediencí.
- Podle "situace" v hrnci doladím hustotu trochou špaldové nebo jiné mouky, někdy jen rozmixuji naběračku obsahu, což polévku také přirozeně zahustí.
Na talíři doladím nějakou čerstvou zelení :)
Pokud máte zájem svůj jídelníček obohatit o luštěniny, další vynikající verzí této polévky je gulášová polévka s neloupanou červenou čočkou zahuštěná bez mouky.
Výborná, voňavá a hustá polévka, která zasytí jako hlavní jídlo.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.