Dýňová polévka je vděčnou záležitostí. Téměř se nedá zkazit a můžete si s ní vyhrát. Její jemná chuť snese další ingredience jako koření, výrazné oleje či opražená semínka. Dýně Hokkaido nám šetří čas tím, že se nemusí loupat.
Ingredience
- 1 dýně Hokkaido
- 2 šalotky (nebo cibule a malý stroužek česneku)
- 800 ml zeleninového vývaru
- 130 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo olivového oleje
Postup
- Dýni omyju, rozkrojím a lžící vydlabu semínka. Nakrájím ji na kousky včetně slupky.
- Šalotku (nebo cibuli) nakrájenou na kousky opeču do zlatova, přidám kousky dýně a chvíli společně restuji.
- Zaliju vývarem a vařím do měkka. Asi 30 minut. Tyčovým mixérem (nebo přímo v mixéru) rozmixuji na hladký krém.
- Přiliju pomerančovou šťávu, smetanu, minutu provařím a hotovo!
TIP
Ať už dělám polévku z jakéhokoliv množství dýně, držím se pravidla, kdy dýni v hrnci zaliji jen tak, aby byla těsně ponořená. Doředit se dá následně vždy... 👍
Loupat nebo neloupat dýni Hokkaido?
Dýni Hokkaido není nutné loupat. Slupka je stravitelná, po uvaření je měkká a bez problémů umixovatelná do hladké konzistence.
☝️Doporučuji vyzkoušet i další verzi dýňové polévky. Dýňová polévka s rajčaty a mozarellouje skvělá! 🐭
Ať se vám polévka povede! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.