Tradiční zelené "Pesto alla genovese" se vyrábí z bazalky. Existují ale i jiné možnosti, které jsou zrovnatak hotové raz dva.
Základem úspěchu pesta je dodržování poměru surovin. Na 1 díl rukoly použijte 1 díl ořechů, 1 díl strouhaného parmazánu a 1,5 až 2 díly oleje.
Budete potřebovat ( 2 větší porce)
- 50 g rukoly
- 50 g předem namočených kešu ořechů (mohou být i lískové nebo piniové)
- 50 g nastrouhaného parmazánu
- 100 ml olivového oleje extra vergine
- 1 malý stroužek česneku zbavený zeleného srdíčka
- Sůl
- Bílý vinný ocet na doladění chuti
Postup
- Kešu ořechy předem na chvíli namočte, aby se daly dobře rozmixovat. Pokud chcete výraznější chuť ořechů, můžete místo kešu použít opražené lískové ořechy.
- Do mixéru nalijte olej, přidejte ořechy, rukolu, česnek a rozmixujte do hladka. Na závěr přidejte na jemno nastrouhaný sýr typu parmazán, dochuťte solí, pár kapkami vinného octa a ještě krátce promixujte.
Pesto smíchejte s noky nebo těstovinami a ihned podávejte. Můžete ho ale i skladovat ve skleničce, kterou zalijete olivovým olejem. Takto se pesto nemůže zkazit a vydrží v lednici i několik dní.
No není to paráda mít doma připravené jídlo na stole do 10 minut?
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.