Domácí pohanková kaše

Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním.Jejich příprava je jednodušší, než si možná myslíte :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním. Pohanková kaše na sladko je jedním ze snadných způsobů, jak pohance přijít na chuť. Její typicky výrazná chuť se povařením na kaši, ochucením a oslazením velmi zjemní.

Když budete kupovat pohanku, můžete si vybrat mezi klasickýma pohankovýma kroupama a pohankou lámankou. Lámanka se rychleji rozvaří, je tedy vhodná na různé kaše, do karbanátků apod. Není to ale podmínkou. I z krup můžete kaši připravit, jen bude mít více “strukturu”,což může někomu naopak vyhovovat.

Budete potřebovat

(asi 4 porce)

  • 1 hrnek pohanky (dělala jsem z krupek, ne lámanky)
  • 4 hrnky tekutiny (3 hrnky mléka – dala jsem rýžové + 1 hrnek vody)
  • 2 hrsti rozinek
  • Skořici
  • K oslazení – co jste zvyklí (trochu přírodního cukru, různé sirupy, med apod…)

Postup

  1. Pohanku propláchněte, zalijte 4 hrnky tekutiny. Dala jsem tentokrát 3 hrnky rýžového mléka a 1 hrnek vody.
  2. Přidejte 2 hrsti rozinek.
  3. Vařte/rozvařte, dokud pohanka nezměkne, občas promíchejte. Asi 20 minut. Když máte více času, lze pohanku vařit jen krátce a pak nechat dojít v teple.
  4. Ke konci přidejte dle chuti skořici a oslaďte tak, aby vám chutnalo.

Jaká je výhoda takto připravených domácích kaší? Jednoznačně vyšší výživová hodnota a opravdová chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky