Příprava těchto řezů je opravdu jednoduchá. Jednoznačnou výhodou oproti kupovaným je jejich příznivá cena a také možnost ovlivnit druh a kvalitu vstupních surovin ( lze je udělat i bezlepkové atd.)
Pokud byste chtěli řezy připravit pro více malých kamarádů, množství jednoduše zdvojnásobte. Místo jednoho plechu upečete dva a pak je jen spojíte.
Já osobně nerada dělám větší množství, které pak svádí ke zbytečnému "tláskání" navíc. Vyhovuje mi upéct pouze 1 plech placky, kterou pak překrojím napůl a je to pro děti tak akorát.
Na 10 kousků budete potřebovat
Na těsto
- 80 g polohrubé mouky (lze i špaldovou jemně mletou)
- 3 velká vejce
- 70 g přírodního cukru nebo jeho alternativu (kokosový cukr, sušená třtinová šťáva atd)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžičku bio kypřícího prášku do pečiva
Na náplň
- 1 tvaroh v kostce
- 70 g másla
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1 bio vanilkový cukr
- 1 lžíci medu nebo rýžového sirupu na doslazení (záleží na kyselosti tvarohu, dle chuti vyladíte)
Postup
- Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte olej a zlehka zapracujte prosátou mouku s kakaem a lžičkou kypřícího prášku.
- Těsto rozetřete v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 8, max. 10 minut. Vyklopte na tác, sloupněte pečící papír a nechte vychladnout.
- Připravte si krém tak, že do hladka rozmícháte tvaroh s povoleným máslem a na závěr vlijete smetanu ke šlehání a společně prošleháte tak, aby smetana zhoustla. Oslaďte. Krém si můžete připravit i podlé svého, podstatné je to, aby byl schopný po zchladnutí dostatečně ztuhnout.
- Upečenou placku překrojte na půl. Jednu půlku potřete krémem a přiklopte tou druhou.
- Dejte zchladnout na pár hodin do lednice a pak nakrájejte na obdélníčky.
Tyto řezy se nerozpadají, dají se bez problémů jíst rukou a líbí se pro svůj atraktivní vzhled především dětem.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.