Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí mléčný řez - velmi jednoduchý na přípravu

Kdo by neměl občas chuť na něco dobrého. Obzvlášť děti! Domácí mléčný řez může být výbornou alternativou kupovaných pochoutek. Ať už jde o to dopřát jim "něco na zub", nebo je zavolat na cool svačinu :)
Domácí mloučník pro děti

Příprava těchto řezů je opravdu jednoduchá. Jednoznačnou výhodou oproti kupovaným je jejich příznivá cena a také možnost ovlivnit druh a kvalitu vstupních surovin ( lze je udělat i bezlepkové atd.)

Pokud byste chtěli řezy připravit pro více malých kamarádů, množství jednoduše zdvojnásobte. Místo jednoho plechu upečete dva a pak je jen spojíte.

Já osobně nerada dělám větší množství, které pak svádí ke zbytečnému "tláskání" navíc. Vyhovuje mi upéct pouze 1 plech placky, kterou pak překrojím napůl a je to pro děti tak akorát.

Na 10 kousků budete potřebovat

Na těsto

  • 80 g polohrubé mouky (lze i špaldovou jemně mletou)
  • 3 velká vejce
  • 70 g přírodního cukru nebo jeho alternativu (kokosový cukr, sušená třtinová šťáva atd)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžičku bio kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 1 tvaroh v kostce
  • 70 g másla
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 1 lžíci medu nebo rýžového sirupu na doslazení (záleží na kyselosti tvarohu, dle chuti vyladíte)

Postup

  1. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte olej a zlehka zapracujte prosátou mouku s kakaem a lžičkou kypřícího prášku.
  2. Těsto rozetřete v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 8, max. 10 minut. Vyklopte na tác, sloupněte pečící papír a nechte vychladnout.
  3. Připravte si krém tak, že do hladka rozmícháte tvaroh s povoleným máslem a na závěr vlijete smetanu ke šlehání a společně prošleháte tak, aby smetana zhoustla. Oslaďte. Krém si můžete připravit i podlé svého, podstatné je to, aby byl schopný po zchladnutí dostatečně ztuhnout.
  4. Upečenou placku překrojte na půl. Jednu půlku potřete krémem a přiklopte tou druhou.
  5. Dejte zchladnout na pár hodin do lednice a pak nakrájejte na obdélníčky.

Tyto řezy se nerozpadají, dají se bez problémů jíst rukou a líbí se pro svůj atraktivní vzhled především dětem.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Kinder mléčný řez

Těsto je na plechu v tenké vrstvě, je tedy upečené během 8 minut.

 
Domácí tvarohový krém

Krém na mléčný řez může mít více podob. Klasikou je kombinace másla, smetany a tvarohu. Lze také vynechat máslo a pro "zpevnění" krému použít želatinu nebo vločky agar agar.

 
Kinder řez recept

Někdy se mi povedou tlustší, jindy tenčí, někdy dám o trochu více krému, jindy méně. Rozhodně nevypadají pokaždé úplně stejně. Není to totiž žádný přesný průmyslový produkt, ale domácí moučník, který udělá radost nejen dětem :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Blahovicnim
Je fakt skvely, podaril se i me jelo pekarskemu antitalentovi a chutna jako neco mnohem vic nezdraveho. Diky :-)
Daniela
Prosím na kolik stupňů pečete? Děkuji
Anonymní uživatel(ka)
Nezbyde Vam vzdycky vic naplne?Vzdy musim udelat dalsi plat testa.Ale recept vyborny...dekuji
Mája
Co je prosím myšleno "přírodním cukrem"? Třtinový? Jinak díky za fajn recepty :)
LucieS
Vyzkoušeno, rychlý a opět výborný !!! Děkuji
Petruša
Chválím, je super. Díky za všechny receptíky, hodně se inspiruji.
Olga
Tento řez je vynikající. Když chci dětem udělat něco moc dobrého, vždy sáhnu po tomto :-) Moc děkuji za zdravé a výborné recepty!!
Věra
Myslíte, že by šlo i s obyčejnou smetanou, nebo krém poteče? Díky.
Jana
Dáváte do klasického velkého plechu? Já měla těsta nějak málo...a to přesně odvažují, jakožto anititalent na pečení...Náplně je dost, ale to je asi účel.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?