Osobní zkušeností jsem se dobrala této receptury, která vyhovuje. Množství jsem uzpůsobila jednomu plechu. Pokud tedy sušenek chcete více, stačí množství zdvojnásobit.
Ingredience
- 90 g hladké mouky ( dala jsem jemně mletou bio špaldovou mouku)
- 60 g jemně mletého kokosu (strouhaný kokos jsem ještě v robotu rozemlela na jemno)
- 1 žloutek
- 100 g másla
- 60 g jemného přírodního cukru (ideální je ten tmavší s vyšším obsahem melasy)
- 30 g kakaa
- Špetka soli
Postup
- Všechny ingredience zpracuji v kompaktní těsto. I kdyby to nejdřív vypadalo "suše", chce to chvíli vyčkat a mačkat a vznikne krásně vláčný bochánek.
- Těsto nechám ideálně odležet alespoň půl hodiny v lednici. Pokud je to nutné, dá se s těstem pracovat ihned. Z těsta odebírám malé kousky a tvořím dlaní malé kuličky. Ty pokládám na plech vyložený pečícím papírem.
- Každou kuličku zmáčknu vidličkou a budoucí sušenku opatrně z vidličky stáhnu, pokud se tam příliš zaboří.
- Peču asi 14 až 15 minut na 190 stupňů.
🐭Mezi oblíbené sušenky patří také tyto domácí ovesné sušenky.
Ať se povedou! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.