Mnoho lidí používá celer velmi omezeně. Hodí kousek do polévky a tím to končí. Je fakt, že chuť syrového nebo naopak rozvařeného celeru není pro každého. Existuje ale tolik jiných možností “co s celerem”. Zkuste třeba tuto [celerovo-mrkvovou pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-celerovo-mrkvova-pomazanka “celerovo-mrkvovou pomazánku”), nebo nastrouhejte trochu celeru do [rybičkové pomazánky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-rybickova-pomazanka-se-zeleninou “rybičkové pomazánky”). Další výbornou volbou je i obalovaný celer nebo tyto celerové hranolky z trouby 🙂
Když je budete připravovat pro děti, vystačíte si třeba jen s trochou soli, papriky nebo také s kurkumou.
Ve verzi pro dospělé je můžete naopak udělat pikantní pomoci koření kari.
Chuť celerových hranolek je spíše sladká, jemná. Zajímavý chuťový kontrast proto vytvoříte s nějakým domácím kyselejším dipem. Stačí jen smíchat zakysanou smetanu s bylinkami, hořčicí a přidat trochu balsamikového octa. Chuť dipů může skvěle vyladit i trocha kvalitního kečupu nebo česneku.
Sdílet recept myšičky na: