Ingredience - malá miska pomazánky
- 120 g bryndzy - bylo to 1 balení
- asi 100 g smetanového bílého jogurtu - množství dle tuhosti bryndzy
- 2 jarní cibulky
- Koření a bylinky dle chuti - Já dávám buď jen lahůdkovou papriku nebo vege-rajčátka
Postup
- Bryndzu v misce rozmíchám s jogurtem do požadované konzistence. Nesolím, bryndza je slaná dost.
- Jarní cibulku nakrájím na drobno a vmíchám ji k bryndze. Někdy dávám pažitku.
- Vyladím kořením a bylinkami, aby měla pomazánka barvu. Klasikou je mletá červená paprika. Teď jsem to pojala moderněji a zakomponovala Davídkovu směs se sušenou rajčatovou šťávou a bylinkami.
- Podávám na čerstvém kváskovém chlebu nebo na různých "křupavých" chlebech. Hotovo!
TIP č. 1
Bryndzovou pomazánku někdy doma nemažeme na pečivo, ale podáváme ji jako doplněk k bramborám na loupačku. Skvěle se to k sobě hodí.👍
TIP č. 2
Tradičně se na Slovensku bryndzová pomazánka dělá tak, že se bryndza vyšlehá se smetanou a ochutí paprikou a na jemno nakrájenou cibulí. Mě napadlo vyladit pomazánku do červené barvy sušenou rajčatovou šťávou, která tvoří základ kořenící směsi vege-rajčátka. Vege-rajčátka jsou vynikající také v těchto krémových vrtulkách nebo jimi ochucuji okurkovo-rajčatový zeleninový salát s olivovým olejem.🙂
☝️Máte rádi bryndzu? Doporučuji vyzkoušet tyto tradiční halušky s bryndzou.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.